Tuin inrichten: 4 kleine tips, groot succes

Stel: jouw tuin is echt toe aan verandering. Hoe pak je dit aan? Er zijn verschillende manieren waarop je jouw tuin kunt inrichten: de vele mogelijkheden maken het lastig om te bepalen wat voor jouw tuin werkt. Er zijn in ieder geval meerdere zaken waar je rekening mee kunt houden. Tuin inrichten? Hier lees je 4 tips en wordt het nog makkelijker om goede keuzes te maken!

1: Maak een duidelijk tuinontwerp

Het is in de eerste plaats belangrijk om een duidelijk tuinontwerp te maken. Je tuin inrichten doe je het beste volgens een plan, zodat je ook beter zicht hebt op wat er gedaan moet worden, wanneer dit gebeurt en op welke manier. Bepaal daarom voor jezelf eerst wat je mooi vindt en hoe je zou willen dat je tuin eruit ziet. Online vind je heel veel inspiratie voor zowel grote als kleine tuinen. Van bestrating tot tuinkussens / outdoor cushions: je kunt op alle vlakken inspiratie opdoen voor je tuin.

2: Creëer een zithoek in de tuin

Het is altijd leuk om te kiezen voor een zithoek in de tuin. Het maakt niet uit hoe groot je tuin is, je kunt hier ruimte voor vrijhouden in het maken van een ontwerp. Een zithoek is niet alleen de perfecte manier om in de tuin te ontspannen, maar het zorgt daarnaast ook voor een mooie toevoeging aan je tuin. En omdat je heel veel keuze hebt uit kussens ( Throw pillow ) voor tuinmeubelen en andere accessoires kun je een zithoek helemaal naar jouw wens inrichten. Hoe heerlijk is het om in de zomer of in het zonnige najaar in de tuin te kunnen zitten wanneer jij daar zin in hebt?!

Lees ook:  Geboortebord tuin

3: Bepaal welke beplanting je mooi vindt

Bij een tuin inrichten kijk je natuurlijk niet alleen naar het creëren van comfort. Want ook planten maken een tuin mooier en gezelliger. En omdat je een enorme variatie hebt aan mooie planten en bomen is het goed mogelijk om iets te vinden dat helemaal bij jouw stijl past. Vind je het belangrijk dat de planten het hele jaar door mooi staan of wil je graag dat je veel bloemen in de tuin ( bijvoorbeeld: Garden poster Flora ) hebt staan waar dieren op af komen? Je hebt alle mogelijkheden om van jouw tuin een heerlijke plek te maken. Planten geven jouw tuin het ultieme buitengevoel. Twijfel je over planten? Laat je dan adviseren in een tuincentrum of bij een hovenier.

4: Plaats verlichting in de tuin

Verlichting is een leuke manier om je tuin meer sfeer te geven. Als je jouw avonden in de tuin spendeert is het zeker een aanrader om te kijken naar mooie lampen. Je kunt kiezen uit heel veel soorten buitenverlichting. De toepassing van licht brengt veel voordelen met zich mee. Je kunt langer buiten blijven zitten omdat je alles gewoon goed blijft zien en daarnaast krijgt jouw tuin meteen een unieke sfeer. Een van de opties is het aanschaffen van lampen op zonlicht: ze laden overdag op door het licht van de zon en geven daardoor ‘s avonds mooi licht.
Ontdek nu: 28 x Garden posters for a fancy garden